Et ve Süt Kurumu’nda ramazan mesaisi: Üretim iki katına çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Et ve Süt Kurumu’nda, ramazan öncesi et ve et ürünlerine talep arttı. Et ve Süt Kurumu da ramazan ayı boyunca mağazalarındaki et ürünlerini daha fazla tüketiciye ulaştırma hedefiyle et üretimini artırdı. 14 ildeki 15 kombinada et üretimi 2 katına çıkarken, Ankara’daki Sincan Kombina Müdürlüğü’nde 25 ton olan günlük et üretimi 50 tona yükseltildi.

DHA’nın haberine göre mağazalardaki mesai saatleri de güncellendi. Kurum mağazaları ramazan hazırlıkları kapsamında sabah 08.00’den gece 23.00’e kadar hizmet verecek. Et ve Süt Kurumu’nda kıyma kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşı kilogram fiyatı 259 liradan satılıyor.

Öte yandan İstanbul ve Ankara’daki bazı marketlerde de Et ve Süt Kurumu ile yapılan protokol gereği ramazan boyunca kırmızı et fiyatlarının sabitlenmesi kararı alındı. Bu doğrultuda ramazan ayı boyunca İstanbul’daki marketlerde, dana kıymanın kilogram fiyatı 314 lira, dana kuşbaşının kilogram fiyatı ise 344 lira olacak şekilde sabitlendi. Ankara’da ise 450 liraya kadar çıkan kuşbaşının fiyatı 324 liraya sabitlendi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir